Puan

Se trailer

Professor Marcelo har undervist i filosofi på samme universitet så lenge han kan huske, men når hans veileder dør, er det plutselig hans eget liv som blir satt på prøve. Dette er en filosofisk komedie av eksistensielle proporsjoner!

Middelaldrende Marcelo (prisvinnende spilt av Marcelo Subiotto) forventes av universitetet å ta over instituttlederstillingen etter professor Caselli, men denne hypotesen får stryk når den yngre og karismatiske professoren Rafael (spilt av Leonardo Sbaraglia) flagger interesse for samme jobb. Duellen som oppstår mellom Marcelo og Rafael får store ringvirkninger for universitetet i bydelen Puan, og speiler gradvis at det argentinske samfunnet utenfor er i ferd med å overstige grensen for ordensforstyrrelser og kaos.

Dette er det første samarbeidet mellom filmskaperne Mariá Alché og Benjamín Naishtat, og de byr på et førsterangs manus hvor det tragiske og komiske sitter på samme skolebenk, og summen blir en særdeles tidsaktuell fortelling man ikke trenger høyere utdanning for å like.

Regissør

María Alché (f. 1983) er en skuespiller, manusforfatter og regissør fra Argentina. Allerede som tenåring begynte hun sin skuespiller-karriere, og har gjort flere hovedroller innen kortfilm, TV og spillefilmer, blant annet i La Niña Santa av Lucrecia Martel. Hun er utdannet ved ENERC (Argeninas nasjonale filmskole) og debuterte med spillefilmen Familia Sumergida i 2018 som ble co-produsert av det norske produksjonsselskapet 4 ½. Filmen vant Horizons-prisen ved San Sebastián Internasjonale Filmfestival.

Benjamín Naishtat (f. 1986) er en argentinsk manusforfatter og regissør. Han debuterte med spillefilmen Historia del Miedo i 2014, som hadde verdenspremierte i hovedkonkurransen på Berlinalen. De påfølgende spillefilmene hans El Movimiento og Rojo er begge satt i Argentinas fortid, og forteller om historiske hendelser.

Filmografi

María Alché:
2018 A Family Submerged
2015 Gulliver (short)
2012 Noelia (short)

Benjamín Naishtat:
2018 Rojo
2015 The Movement
2014 History of Fear

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 17. januar

Kl 11:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Fredag 19. januar

Kl 21:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Lørdag 20. januar

Kl 16:30
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival