Amanda

Se trailer

Amanda er en rebelsk og litt sær kvinne i 20-årene, som etter å ha kommet tilbake til Italia etter et studieopphold, innser at hun ikke har noen venner. I denne stiliserte og vittige filmen om eksistensiell krise følger vi Amandas forsøk på å ta grep om sitt sosiale liv.

Amanda (Benedetta Porcaroli) vender tilbake til sin velstående, men dysfunksjonelle familie i Italia etter et studieopphold i Paris. Der brukte hun tiden på å se filmer alene, ikke på å få nye venner. Hun er en selvstendig kvinne i 20-årene, men samtidig eksentrisk og anti-konform, rett og slett litt for kul for sitt eget beste. Hun har et anstrengt forhold til familien; faren er fraværende, hun kjekler med den følelseskalde moren og krangler høylytt med søsteren sin. Amanda har aldri hatt en kjæreste og har ingen venner. Nå vil hun gjøre noe med saken.

Regissør Carolina Cavalli leverer med Amanda en av de friskeste debutfilmene på lenge, med stiliserte bildekomposisjoner og skrudd humor som sender tankene til Wes Anderson og Paolo Sorrentino. Ikledd en miks av hipt sort design og en jakke som minner om et norsk bestemorspledd, krever vår heltinne Amanda sin plass på vei ut av ensomheten.

Regissør

Carolina Cavalli er en manusforfatter og filmregissør fra Milano. Hennes kritikerroste debutfilm, Amanda, fikk sin debut på filmfestivalen i Venezia. Metropolitania er hennes første roman, og den kom ut høsten 2022. Hun har jobbet på flere tv-serier for Netflix, Rai med flere.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 15:30
Verdensteatret

Tirsdag 17. januar

Kl 19:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Torsdag 19. januar

Kl 21:45
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival