Crock of Gold - A Few Rounds with Shane MacGowan

Se trailer

Crock of Gold er en hyllest av Shane MacGowan - musikeren, punkpoeten og utskuddet fra den irske landsbygda. Den dekker oppveksten i Irland, det politiske opprøret og suksessen med bandet The Pogues. Rock'n'roll-livet formidles med kunstnerisk overskudd, humor og varme.

Shane MacGowan er kjent som vokalist i folk-punk gruppa The Pogues, som gjorde suksess med kombinasjonen av irsk tradisjonsmusikk og den britiske punken tidlig på 1980-tallet. Regissør Julien Temple har laget et presist og rått portrett av en av musikkens ekte outsidere og politiske rebeller - om barndommen på den irske landsbygda, oppveksten i London med en stadig sterkere kamp for hjemlandets uavhengighet, den musikalske suksessen med The Pogues og det påfølgende turnelivet på grensen til det selvdestruktive.

Crock of Gold er like mye et personportrett mettet med musikalsk punk-attitude, som en musikkdokumentar full av menneskelig selvdestruksjon. Temple har fått tak i mengder av tidligere ukjent arkivmateriale både fra The Pogues og MacGowans familie, i tillegg til animasjoner gjort av Ralph Steadman. MacGowan forteller sin historie med brodd og humor, godt hjulpet av filmens produsent, selveste Johnny Depp, og intervjuer med familie, venner og kollegaer.

Regissør

Musikk spiller en viktig rolle i Julien Temples (f. 1952) filmografi. Han startet sin karriere med å lage kortfilmer om Sex Pistols, fortsatte med å regissere musikkvideoer for artister som David Bowie, Blur og Rolling Stones, og musikkdokumentarer om Marvin Gaye, The Clash og mange andre. Han har også gjort en rekke fiksjonsfilmer.

Filmografi

2017 Habaneros (Dokumentar)
2006 Glastonbury (Dokumentar)
2000 Pandaemonium
1998 Vigo: A Passion For Life
1991 At the Max (Dokumentar)
1982 The Secret Policeman's Other Ball (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Lørdag 23. januar

Kl 19:00
TIFF Digital 2

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival