When the Trees Fall

Tenåringene Larysa og den kriminelle Scar er vilt forelsket, men blir motarbeidet av innbyggerne i den dystre ukrainske landsbyen de bor i, særlig fordi Larysa nekter å føye seg og anta en tradisjonell kvinnerolle. Scar må reise utenbys på et oppdrag som får tragiske følger, og imens forsøker de eldre kvinnene i landsbyen å tvinge Larysa inn i et arrangert ekteskap. Gjennom øynene til Larysas søskenbarn, den like ulydige, fem år gamle Vitka, fremstår historien som et drømmeaktig eventyr.

Regissør Marysia Nikitiuks langfilmdebut er et rasende feministisk drama som setter rollefigurenes indre liv i hjerteskjærende kontrast til den sosiale kontrollen og det undertrykkende mekanismene de utsettes for. Med en blanding av sosial realisme og magisk realisme, slående symbolikk og leken regi har Nikitiuk utformet en kraftfull fordømmelse av patriarkalske systemer.

Regissør

Marysia Nikitiuk (f. 1986) er en ukrainsk filmskaper. Hun studerte journalistikk ved Universitet i Kiev, og tok deretter en mastergrad i teatervitenskap ved Karpenko-Kary universitetet for teater, film og TV. Før hun ble filmskaper jobbet hun som journalist og teaterkritiker.

Filmografi

2016 RABIES: SKAZ / RABIES (SHORT)
2015 MANDRAKE (SHORT)
2014 IN TREES (SHORT)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival