OsloClubCast presents: TROMSØ SURVEILLANCE

Kan man overhode gjenskape en musikalsk klubbopplevelse gjennom skjerm? Klarer man i såfall å finne en balanse mellom lyd og bilde, en harmoni mellom visuell interesse og dansens sosiale samspill? OsloClubCast har lenge vært et audiovisuelt talerør for norsk elektronisk dansemusikk. Under TIFF premieres deres 3 nyeste konsertfilmer under tittelen «TROMSØ SURVEILLANCE». Kom og dans!

Ved inngangen til pandemien skulle plutselig husets fire vegger fungere som kulturhus, kino, restaurant og diskotek, og streaming av konserter ble raskt den nye vinen. Men en slik presentasjon av klubbmusikk (om mulig den mest sosialt koblede musikkformen) krevde en mer ømfintlig kalibrering, en presentasjon som også tok hensyn til dansens sosiale samspill.

Dette ga opphav til ideen om å skape en mer intim digital opplevelse av den tradisjonelle "konserten", der turneapparatet heller oppsøker artistene, for å kunne presentere deres naturlige habitat for et publikum langt utenfor den vante rekkevidde. Ideen har resultert i over 50 filmproduksjoner av norske elektroniske artister gjennom pandemien, og internasjonalt nært 100 000 visninger på YouTube. Under TIFF premieres OsloClubCast sine 3 nyeste konsertfilmer under tittelen «TROMSØ SURVEILLANCE».

Det kreative elektroniske musikkmiljøet i Tromsø er forlengst har befestet seg som fødebyen til norsk elektronika, gjennom pionerer som Biosphere, Røyksopp, Bel Canto, Alania, Mental Overdrive, Doc L Jnr, og Bjørn Torske. Derfor er det stort å få presentere et utvalg av Tromsø`s yrende elektroniske musikkscene, gjennom filmkonserter med Kohib, Mental Overdrive og Keecen, på utekinoen. For første gang er det lov å lukke øynene på en filmfestival, såfremt du danser nødvendigvis!

Artistene vil være tilstede under visningen og blir presentert på scenen i forkant av filmene. Og for dere som er ekstra dedikerte vil det foregå visning av 3 eksklusive filmintervjuer i galleri «Helvetesveita» i forkant av konsertene på utekinoen.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 21. januar

Kl 19:00
Utekino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival