Another World

Se trailer

En mann må prøve å holde hodet kaldt mens både familien og selskapet han jobber for faller fra hverandre på samme tid. Valgene han må ta de neste dagene, kommer til å påvirke manges fremtid. 

Philippe har ansvaret for et stort selskap i kraftig nedbemanning. I møte med både ansatte og tillitsvalgte må han ha en holdning til hvorfor akkurat de fortjener å bli værende i jobben, og hvorfor andre enn akkurat dem er mer praktisk å kvitte seg med. Som om ikke dette var vanskelig nok, er han midt i prosessen å skille seg fra sin kone, som vakler mellom å hate ham og elske ham, og å forsørge for deres vanskeligstilte sønn.

Another World kan oppleves nesten like kjølig og distansert som byråkratiet den skildrer, men den er ikke uten varme øyeblikk. Den ber oss først bli kjent med Philippe som kynisk forretningsmann før vi får kjenne ham som familiemann og ansvarsfull far. Sakte men sikkert blir vi kjent med ham og sympatiserer med kvalene han møter på jobb. Another World var nominert til Gulløven i Venezia, og treffer en nerve ekstra i en tid der mange forretninger har måttet ta vanskelige valg og mennesker har måttet revurdere sin arbeidssituasjon.

Regissør

Stéphane Brizé (f. 1966) er en fransk regissør, manusforfatter og skuespiller. Han startet sin karriere innen TV og teater, før han gikk videre til kortfilmer og spillefilmer. Filmene Markedets lov (2015) og Fransk opprør (2018) konkurrerte om Gullpalmen i Cannes.

Filmografi

2018 En guerre / Fransk opprør
2016 Une vie / A Woman's Life
2015 La loi du marché / Markedets lov
2009 Mademoiselle Chambon

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 19. januar

Kl 22:15
Hålogaland Teater

Torsdag 20. januar

Kl 16:00
Árran 360˚

Lørdag 22. januar

Kl 11:30
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival