Mr Bachmann and his class

Se trailer

Denne tyske dokumentaren om den litt utradisjonelle ungdomsskolelæreren Dieter Bachmann er helt uten fiksfakserier. Likevel lever man seg så dypt inn i livene til hans flerkulturelle elever, at man nesten glemmer at man ser på film. Det er litt som å være der.

Herr Bachmann underviser elever med ulik bakgrunn og med svært forskjellige forutsetninger. Noen av dem har nettopp kommet til landet og snakker nesten ikke tysk, mens andre har funnet seg godt til rette og mestrer både skole og det sosiale livet uten problemer. Det er nå det skal bestemmes hvilke elever som skal videre på studiespesialisering, og hvem som skal ta yrkesfaglig utdanning, noe som i stor grad bestemmes av karakterene de får nå.

Herr Bachmann er en lærer som ser elevene sine, som lytter, men som også gir dem motstand og forventer at de virkelig gjør så godt de kan. Tre timer og tre kvarter kan i utgangspunktet virke mye å dedikere til en dokumentar om hverdagen, uten de særlig store begivenheter. Men så snart man blir vant til rytmen i klassen, og de korte glimtene fra den lille industribyen de bor i, så flyr timene av sted. Når det hele plutselig er over er det nesten trist at du ikke skal følge de nye favorittungdommene dine videre i livet.

Regissør

Maria Speth (f. 1967) studerte regi ved Konrad Wolf høyskolen for film og TV. Hun skriver sine egne manus, og jobber som regel med sin faste filmfotograf Reinhold Vorschneider. Hun vant både Sølvbjørnen og publikumsprisen ved filmfestivalen i Berlin for Herr Bachmann und seine Klasse.

Filmografi

2014 Töchter / Daughters
2011 9 Leben / 9 Lives (Dokumentar)
2007 Madonnen / Madonnas
2001 In den Tag hinein / The Days Between
1999 Barfuß (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 19. januar

Kl 09:30
Verdensteatret

Lørdag 22. januar

Kl 12:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival