A Balance

Sammen med sitt lille filmteam lager Yuko en dokumentar om en skandale der en kvinnelig student og læreren hennes hadde et forhold. Når hun får vite om sin egen fars affære med en av elevene sine, dukker det opp en rekke dilemmaer.

I A Balance ønsker dokumentarfilmskaperen Yuko å avdekke sannheten bak en sak som involverer et dobbelt selvmord og et sosialt ramaskrik som fullstendig ødela livene til begge familiene. TV-kanalprodusentene foretrekker å presentere saken som en uenighet mellom student og fakultet, mens Yuko er bestemt på å presentere hele bildet, som innebærer å intervjue familiene til begge avdøde. Sannheten viser seg også å være mer komplisert enn Yuko hadde forventet. Hun sliter med å gjøre det riktige, men blir bare dratt dypere inn i konsekvensene av medieeksponering og fordømmelsen fra det japanske samfunnet.

Med sin andre spillefilm utforsker regissør Yujiro Harumoto vår oppfatning av sannhet: hvordan den kan oppleves annerledes fra hvordan den fremstilles, og kan fakta brukes uten å bli flettet sammen med fortellerens egen historie? Filmet i realistisk stil, med et håndholdt kamera, kaster A Balance også et kompromissløst blikk på skamkulturen i Japan og medias rolle i den.

Regissør

Yujiro Harumoto (f. 1978) har to spillefilmtitler bak seg som regissør, og manusforfatter ble han først med sin siste film. Han er født i storbyen Kobe og studerte ved Nihon University College of Art. Erfaring fikk han også fra samarbeid med regissører som Akira Inoue og Shigeru Ishihara hos Shochiku Kyoto Studio. A Balance har fått mye oppmerksomhet og vunnet en rekke priser under flere filmfestivaler.

Filmografi

2016 Kazoku e / Going the Distance 

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 11:15
Verdensteatret

Torsdag 20. januar

Kl 13:30
Verdensteatret

Søndag 23. januar

Kl 20:15
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival