Winona

Se trailer

I den greske filmskaperen og musikeren Alexander «The Boy» Voulgaris' forførende og gåtefulle Winona tilbringer fire unge kvinner en dag på en solfylt og vakker strand. Alle har briller, ingen av dem heter Winona. Hvilken hemmelighet skjuler seg bak lekene deres?

Fire unge kvinner drar ut til en avsidesliggende, pittoresk strand og nyter solen, sjøen og mer eller mindre løse samtaler. Et enkelt premiss for en tilsynelatende enkel historie, hvor de fantasifulle og popkulturelt ladede fortellingene og lekene hovedpersonene utfordrer hverandre med skaper både kompleksitet og mystikk.

Denne lekne, intime og forførende spillefilmen kombinerer edel enkelhet med betagende musikk, filmatisk finesse – fotografert med 16mm-film – og den typen melankoli som kan høre stillestående sommerdager til. Manus og regi er ved det greske stjerneskuddet (om man fortsatt kan si det med hans omfattende filmografi) Alexander «The Boy» Voulgaris, og han står også for musikken sammen med Miss Trichromi. Blant skuespillerne er Daphne Patakia, som nylig spilte mot Matt Dillon i Yorgos Lanthimos’ kortfilm Nimic og snart blir å se i Paul Verhoevens Benedetta.

Denne filmen ble valgt av den norske filmkritikeren Aleksander Huser.

Regissør

Alexander Voulgaris, også kjent som The Boy, er født i Athen i 1981 og arbeider som filmskaper og musiker. Han har hatt mange roller som skuespiller og komponert musikk for en rekke spillefilmer, regissert musikkvideoer og teaterstykker og holdt over 400 konserter.

Filmografi

2020 Gymnastirio / Gym
2016 Nima / Thread
2012 Higita
2006 Roz / Pink
2003 Klais? / Crying?

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 19. januar

Kl 19:00
TIFF Digital 2

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival