The Damned Don't Cry

Se trailer

En fattig kvinne og hennes tenåringssønn streber for overlevelse og fotfeste i det marokkanske samfunnet. The Damned Don't Cry er et ambisiøst drama med mye på hjertet, med en empatisk skildring av det anstrengte mor-sønn-forholdet i sentrum.

Fatima-Zahras drømmer om et glamorøst liv har måttet gi tapt for den brutale virkeligheten, og hun må ty til sexarbeid for å forsørge tenåringssønnen Selim. Selim blir rasende på moren når han en dag oppdager at hun har løyet om hans opphav, men han får egne hemmeligheter å bære på når han møter den velstående franskmannen Sébastien.

The Damned Don't Cry er en intim og usentimental fortelling om to mennesker som streber etter å finne sin plass i verden. Med dette utgangspunktet drøfter regissør Fyzal Boulifa et svært ambisiøst omfang av temaer, noe rollefiguren Sébastien alene er et godt eksempel på – overfor Selim spiller han en sammensatt rolle som både arbeidsgiver, elsker, sexkjøper og farsfigur. Dette er en tankevekkende film i ordets beste forstand, men Boulifa lar aldri det tematiske gå på bekostning av den tragiske, såre og varme skildringen av de to hovedpersonene, som virker tydelig inspirert av tyske Rainer Werner Fassbinders filmer.

Regissør

Fyzal Boulifa (f. 1985) er en britisk-marokkansk filmskaper fra Leicester i England. Han langfilmdebuterte med arbeiderklassedramaet Lynn + Lucy i 2019. Han har i tillegg regissert en rekke kortfilmer, og to ganger blitt belønnet med Illy-prisen for beste kortfilm i Cannes, først for The Curse i 2012 og Rate Me i 2015.

Filmografi

2019 Lynn + Lucy
2015 Rate Me (kortfilm)
2012 The Curse (kortfilm)
2010 Burn My Body (kortfilm)
2009 Coming Back (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 21:45
Verdensteatret

Lørdag 21. januar

Kl 21:45
Driv Kino

Søndag 22. januar

Kl 11:30
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival