Slalom

Se trailer

Fortalt fra synspunktet til tenåringen Lyz Lopez, er Slalom en kraftfull film som forteller historien om en lovende idrettsutøver hvis forhold til treneren hennes blir anstrengt da hans interesse for henne skifter fra profesjonell til personlig.

Lyz Lopez' drøm om å bli proff skiløper er i ferd med å bli virkelighet når hun begynner på en prestisjefylt treningsleir og internat for lovende idrettsutøvere. Moren hennes er fraværende, og skitreneren Fred blir snart Lyz' primærkontakt. Han er først veldig streng, men også støttende og oppmuntrende, og forholdet mellom student og trener tar en mer og mer personlig vending. Selv om det begynner bra, blir denne forbindelsen stadig mer usunn for tenåringen. Kan Lyz finne veien ut av trenerens innflytelse?

Satt til de franske Alpene, tar Slalom opp temaet misbruk med dybde og kompleksitet, med fokus på Lyzs følelser. Med sin spillefilmsdebut imponerer Charlène Favier med en engasjerende film som tar for seg sårbarheten i tenårene og maktubalansen i forhold. Den unge skuespilleren Noée Abita stråler, med en emosjonell rolletolkning som spår en flott karriere.

Regissør

Charlène Favier (f. 1984) er produsent, skuespiller og regissør fra Frankrike. Hun tilbrakte barndomsårene sine i Val d'Isère, og grunnla som 24-åring sitt eget produksjonsselskap, Charlie Bus Production. Hun ble uteksaminert fra FEMIS manusverksted i 2015 og regisserte flere kortfilmer og dokumentarer. Slalom er hennes første spillefilm.

Filmografi

2018 Odol Gorri (Kortfilm)
2012 Free Fall (Kortfilm)
2010 Is everything possible, Darling? (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 18. januar

Kl 17:00
TIFF Digital 2

Fredag 22. januar

Kl 14:00
TIFF Digital 2

Billetter tilgjengelig fra 17.01.2021 12:00

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival