Mare

Se trailer

Når en ung mann flytter inn i nabohuset, rykker det teppet vekk under bena på trebarnsmoren Mare. Livet hun har levd til nå forandres, og gjøremålslisten hennes inkluderer plutselig helt andre ting enn de vanlige husmorspliktene.

I sitt tredje samarbeid med regissør Andrea Štaka, spiller Marija Škaričić tittelrollen som trebarnsmoren Mare. Mens flyene som suser forbi på himmelen minner henne om alle stedene hun aldri har vært, balanserer Mare de hverdagslige oppgavene som skal til for å holde familien i gang. Når en ung fremmed flytter inn ved siden av, blir derimot vasking og matlaging, ja, selv mann og barn, mindre viktige for henne. Det nye nærværet tvinger henne til å se på livet sitt fra et nytt perspektiv.

Mare er et sterkt kvinneportrett, fotografert på ekte 16mm-film. Dette gir filmen et grovt og kornete uttrykk som kler historien godt. Mares hverdag er like røff og kontrastfylt som filmrullene som viser den fram for oss, og måten kameraet hele tiden sniker seg innpå henne skaper en nær og intim opplevelse. Samtidig gjør nærheten det lett å forstå hvorfor Škaričić vant prisen for beste kvinnelige skuespiller på filmfestivalen i Sarajevo.

Regissør

Andrea Štaka (f. 1973) er en sveitsisk regissør, manusforfatter og produsent født i Luzern. Hennes debutfilm, Das Fräulein, vant fire priser på filmfestivalen i Locarno i 2006. Štaka studerte film på Hochschule für Gestaltung und Kunst Zürich, og fordeler tiden sin mellom Zürich og New York. Mare er hennes tredje spillefilm.

Filmografi

2014 Cure: The Life of Another
2006 Das Fräulein / Fraulein
2001 Yugodivas (Dokumentar)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 21. januar

Kl 14:30
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival