The Last Serb in Croatia

Se trailer

THE LAST SERB IN CROATIA forflytter oss til et fremtidig økonomisk ruinert Kroatia, med synkende folketall og ekstrem arbeidsledighet, hvor selv de mest grunnleggende ressurser – som vann – er mangelvare. Her møter vi Mićo, en meget velstående kroat som lever et ubekymret liv. Når et zombievirus plantes i befolkningen må Mićo rømme. Tilfeldighetene fører han sammen med filmstjerna Franka, som har slått seg opp som den nasjonalistiske superhelten Hrvojka i en rekke hjernedøde actionfilmer. Mens forskere, aktivister og en trigger-happy amerikansk general blander seg inn i spillet, oppdager Mićo og Franka at serbere ikke blir smittet av viruset. Alle er dermed ikke av like «rent» nasjonalt blod som de tror.

Zombiesjangeren har alltid inneholdt samfunnskritikk og satire. Denne filmen byr på en overraskende vri på zombiemyten og ikke minst er en satirisk kommentar til de nasjonalistiske strømninger som har ridd Balkan som en mare de siste tretti år.

Regissør

Predrag Ličina (f. 1972) er født i Zagreb, Kroatia. Han studerte film og fjernsyn ved det kroatiske dramaakademiet, før han fikk jobb i det kroatiske fjernsynet. Ličina regisserte en lang rekke musikkvideoer og reklamefilmer, før han lagde sin første langfilm med THE LAST SERB IN CROATIA.

Filmografi

2019 THE LAST SERB IN CROATIA

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival