Scarecrow

Se trailer

I en liten landsby i Sakha i Øst-Russland, kalles hun bare «Scarecrow». Hun er fryktet og utstøtt, likevel søker lokalbefolkningen stadig hennes hjelp. Med sine helbredende krefter utfører hun kurerende ritualer.

Hun foraktes, trues, slås og spyttes på. Når befolkningen i det lille lokalsamfunnet likevel trenger hennes hjelp, oppsøker de det forfalne huset hennes. Som en siste utvei, når ingen medisiner eller kur fungerer, trygler de «Scarecrow» om å helbrede syke, impotente eller bistå fødende kvinner. Å helbrede andre gjennom sine krefter og rituelle praksis, er både hennes gave og forbannelse. Når hun forsøker å hjelpe, ofrer hun nemlig også litt av seg selv. Hun sverger på at hver gang skal være den siste, men klarer likevel ikke motstå å utøve sine legende ritualer.

Fryktinngytende scener og vold blandes med vakre, frosne landskap og komplekse sinnsstemninger i Dmitry Davydovs tredje spillefilm. Den prisvinnende Scarecrow formidler både den harde hverdagen og mystikken i den lokale kulturen i en landsby i republikken Sakha i Øst-Russland. Hovedrollen er mesterlig spilt av den etniske sangeren Valentina Romanova-Chyskyyray.

Regissør

Dmitrii Davydov (f. 1983) er en selvlært russisk regissør, manusforfatter og skuespiller. Gjennom filmproduksjonene sine har han bidratt til å formidle den lokale kulturen i Yakutia-regionen i Øst-Russland. Scarecrow vant hovedprisen på Kinotavr Film Festival i Sotsji, Russlands største filmfestival.

Filmografi

2020 Pugalo / Scarecrow
2019 Net boga krome menya / There Is No Got but Me
2016 Kostior na vetru / The Bonfire

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 20. januar

Kl 10:00
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival