The Big Lebowski

Se trailer

Den store Lebowski er en kultklassiker som blander komedie og hardbarket krim til en høyere enhet. Vi følger «The Dude» gjennom en skikkelig røverhistorie fra Los Angeles' underverden.

Jeffrey «The Dude» Lebowski (Jeff Bridges) er en avslappet og arbeidsledig bowlingentusiast som en dag blir feilaktig identifisert som millionær og overfalt av tre torpedoer. Hendelsen fører til en rekke forviklinger og møter med snodige karakterer, alt bundet sammen av The Dudes ønske om å rette opp i en absurd urettferdighet; torpedoenes urinering på det dyrebare stueteppet hans!

Den store Lebowski er et fargerikt lappeteppe (eller stueteppe) av neo-noir og komedie, med et blikk på amerikansk kultur som er umiskjennelig Coensk. Historien byr på et virvar av avkappede kroppsdeler, tyske nihilster, høytsvevende kunstnere, bowlingturneringer og ikke minst stor komikk fra et ensemble av skuespillere i toppform, med Jeff Bridges, John Goodman, Steve Buscemi, Julianne Moore og Philip Seymour Hoffman i uforglemmelige roller.

Den store Lebowski har en særegen plass i Coen-brødrenes filmografi. Den ble ikke en kommersiell suksess da den kom, men har siden fått mange tilhengere og blir ofte ansett som en av Coen-brødrenes mest ikoniske filmer.

Regissør

Joel Coen (f. 1954) og Ethan Coen (f. 1957) er amerikanske regissører og manusforfattere fra Minnesota. De debuterte med filmen Blood Simple i 1984, og har siden da stått bak en rekke kritikerroste filmer. Med No Country for Old Men vant de Oscar for beste film i 2008. Begge er utdannet ved Simon's Rock Early College i Great Barrington i Massachusetts.

Filmografi

2018 The Ballad of Buster Scruggs
2007 No Country for Old Men
2000 O Brother, Where Art Thou?
1996 Fargo
1990 Miller's Crossing
1984 Blood Simple

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 21:30
Driv Kino

Lørdag 20. januar

Kl 16:30
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival