Åpningskonferanse

Se trailer

Åpningskonferansen samler de viktigste aktørene i Film-Norge rundt et rykende ferskt program som holder deg oppdatert. I år går konferansen for første gang online.

Du kan se Åpningskonferansen i opptak i vinduet over.


På Åpningskonferansen i Tromsø 2020 gikk startskuddet for utformingen av en ny filmpolitikk. I løpet av året har filmbransjen blitt kullkastet og endevendt, mens publikum har sett/konsumert/fråtset i film og drama-serier som aldri før. Har framtiden nå for alvor innhentet oss? På årets konferanse ser vi på endringene og de store diskusjonene som rir bransjen nå.

På grunn av dagens smittesituasjon har vi gjort Åpningskonferansen heldigital og tilgjengelig for alle online. Fra studio i Tromsø vil ordstyrer Hilde Sandvik lede oss gjennom programmet:

PROGRAM

12:00 VELKOMMEN
Fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto (SP) og ordstyrer Hilde Sandvik ønsker velkommen.

12:10 KULTURMINISTEREN
Filmpolitisk innlegg fra statsråd Abid Raja (V).

12:20 FRAMTIDEN ER HER
Tomas Eskilsson, strategisjef for Film i Väst, oppsummerer koronaåret og endringene vi nå ser. Hvilke trender har pandemien akselerert? Forsvinner kinovinduene? Hva betyr det for filmen at strømmegigantenes vekst bare tiltar i styrke? Hva er de aller viktigste filmpolitiske spørsmålene og hvordan skal de offentlige institusjonene forholde seg til en verden dominert av Netflix og Disney?

12:40 STRATEGI 2025
Kjersti Mo, direktør ved Norsk filminstitutt, legger fram instituttets langtidsstrategi for 2025. Hvordan svarer strategien på utfordringene film og tv-bransjen står overfor?

12:55 NYE FORSKRIFTER PÅ VEI
Lars Løge, avdelingsdirektør for utvikling og produksjon, presenterer status og forklarer hvorfor NFI har forslått drastiske endringer i forskriften for filmstøtte.

13:10 NOE VUNNET, NOE TAPT
Vi får innspill fra ledende norske produsenter om de nye forskriftene, og hvordan vilkårene vil bli for finansiering av norske produksjoner. Hvilke filmer vil vi få? Hvilke vil vi ikke få?

Med Maria Ekerhovd fra Merfilm, Kjetil Omberg fra 74 Entertainment og Yngve Sæther fra Motlys.

13:30 HISTORIEFORTELLERNE 
Bjørn Eirik Olsen fra Handelshøyskolen ved UiT Norges Arktiske Universitet legger fram rapporten Historiefortellerne – Ambisjoner, strukturer og økonomi i nordnorsk filmbransje. Rapporten er utarbeidet på vegne av Nordnorsk filmkommisjon.

I TIFF-studio får vi reaksjoner fra Linda Netland, Filmfond Nord, og Tor Vadseth, Nordnorsk filmsenter

13:50 UTLANDET KOMMER
Working Title står bak 14 Oscar-vinnende filmer og en rekke suksessrike dramaserier. Nå er de aktuell med dramaserien The Devil’s Star basert på Jo Nesbø, som er en av søkerne til den norske insentivordningen. Fra Working Title møter vi Sarah Jane-Wright og Rhian McCosker-Smith. De gir oss en rapport fra Storbritannia og dramaboomens frontlinje: Hvordan er utsiktene for å bringe internasjonale prosjekter til Norge?

I TIFF-studio møter vi Hilde Korsæth, nytilsatt leder for Nordnorsk filmkommisjon.

14:10 VALGÅRET 2021
Vi utfordrer opposisjonen og sparker i gang valgåret med fem aktuelle filmpolitiske spørsmål. Med Anette Trettebergstuen (AP) og Åslaug Sem-Jacobsen (SP).

Sammen med Rushprint og Troms og Finnmark fylkeskommune ønsker vi velkommen til årets første møtested for norsk filmbransje!ARRANGØRER
Troms og Finnmark fylkeskommune
Rushprint
Tromsø internasjonale filmfestival

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 18. januar

Kl 12:00
Off Screen Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival