Corsage

Se trailer

Et modig og visuelt slående kostymedrama med en strålende Vicky Krieps som den rastløse keiserinne Elisabeth av Østerrike. Denne filmen er en real kraftprestasjon og en stilisert psykologisk fremstilling av en fascinerende historisk skikkelse.

«Sisi», som hun ble kalt, ble keiserinne i 1854, da hun var 16 år. Hun var viden kjent for å være en av Europas vakreste kvinner, og hun satte samtidens motetrender. Men vi møter Elisabeth i 1877; hun feirer sin førtiårsdag og må kjempe for å opprettholde sitt offentlige image. Hun er kjent for sin slanke figur, så hun ber tjenerne om å snøre korsettet stadig strammere for å imøtegå ryktene om at hun har lagt på seg. Med en fremtid full av plikter foran seg, gjør Elisabeth opprør mot folks forestillinger, og legger en plan for å sikre sitt ettermæle. Hun reiser til England og Bayern der hun besøker tidligere elskere og gamle venner, og forsøker å finne tilbake til ungdommens livsglede.

Vicky Krieps, kjent fra Phantom Thread, gjør en glimrende tolkning av keiserinne Elisabeth. Regissør og manusforfatter Marie Kreutzer utforsker kontrasten mellom Sisis offentlige person og hennes personlige begjær i en film som sender tankene til Diana-filmen Spencer og Sofia Coppolas Marie Antionette. Kreutzers opprørske og innsnørte Elisabeth nekter å kapitulere, og fører en utmattelseskrig som ender i et praktfullt klimaks.

Regissør

Marie Kreutzer (f. 1977) er en østerriksk regissør og manusforfatter. Hun har mottatt en rekke nominasjoner for Corsage.

Filmografi

2020 Was wir wollten
2019 Der Boden unter den Füßen
2016 Was hat uns bloß so ruiniert
2011 Die Vaterlosen

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 16:15
Kulturhuset

Fredag 20. januar

Kl 16:15
Fokus 1

Lørdag 21. januar

Kl 09:00
Kulturhuset

Mandag 23. januar

Kl 14:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival