The Holdovers

Se trailer

Julen 1970 står for døren, og ved Barton Academy har den strenge læreren Paul fått i oppgave å holde styr på elevene som må bli værende på campus. Et uventet vennskap vokser mellom Paul og eleven Angus, i dette varme og humoristiske dramaet fra Alexander Payne.

Paul Hunham (Giamatti) er en surmaget lærer i klassiske språk ved kostskolen Barton, som får ansvaret for å passe på elevene som må bli værende igjen på campus i julehøytiden idet 1970 går mot slutten. Ansvaret har han fått fordi han ikke har familie og fordi han er dårlig likt – både av kolleger og studenter. Noen dager ut i ferien er det bare Angus (Sessa) som er igjen av elevene. Den bistre læreren og den vrange tenåringen mykner opp i hverandres selskap, og et spesielt bånd oppstår når de åpner opp og deler sine erfaringer.

The Holdovers markerer et comeback for regissør Alexander Payne. I samarbeid med manusforfatter David Hemingson har han laget et relasjonsdrama som både i stil og fortelling skaper assossiasjoner til gode, amerikanske 70- og 80-tallsfilmer som egentlig ikke lages lenger.

Merk: Lørdagens visning er en del av avslutningsseremonien.

Regissør

Alexander Payne (f. 1961) er en amerikansk regissør, mest kjent for vinsmakerklassikeren Sideways. Payne er utdannet ved UCLA Film School og har vunnet Oscar for sine manus til Sideways og The Descendants.

Filmografi

2017 Downsizing
2013 Nebraska
2011 The Descendants
2004 Sideways
2002 Hva angår Schmidt
1999 Election

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Lørdag 20. januar

Kl 19:30
Kulturhuset

Søndag 21. januar

Kl 16:30
Kulturhuset

Mandag 22. januar

Kl 20:15
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival