Hør her'a!

Se trailer

Kaveh Tehranis oppvekstskildring Hør her’a! er en filmatisering av Gulraiz Sharifs roman fra 2020, som portretter den stadig mer kompliserte sommerferien til 15-åringen Mahmoud. Ikke bare kommer en selskapssyk onkel fra Pakistan på besøk, men Mahmoud må også håndtere familiekrisen som inntreffer når lillebror Ali har en hemmelighet som snur hele tilværelsen på hodet.

Det tar ikke mange sekundene før denne filmen setter tonen: Hovedpersonen Mahmoud henvender seg nesten umiddelbart til oss bak den fjerde veggen og griper rollen som fortellerstemme med den største selvfølgelighet. Og Hør her’a! ser seg ikke tilbake: denne filmen formelig sprudler av virkemidler og grep som gir energi til historien og et rammeverk for tematikken, på en måte som tar oss med under huden på det som viser seg å bli et sårt, tankevekkende familiedrama – pakket inn i komediens attraktive drakt.

Spørsmål rundt identitet og tilhørighet i det norske samfunnet (for både de unge og eldre rollefigurene) i en flerkulturell familie fra Oslo, blir den sentrale drivkraften i Hør her’a! – og adaptasjonen av Gulraiz Sharifs bok er stødig regissert av spillefilmdebutant Kaveh Tehrani. Selv om filmen ønsker å holde på underholdningsverdien og «bli likt» av sitt publikum, har den også en skarp politisk brodd – som stilles inn like mye mot samfunnets stive klassestrukturer som mot konservative familietradisjoner. De talentfulle barna i hovedrollene bærer filmens hjerte på sine skuldre, og sørger for at få går uberørt ut av salen til slutt.

NB! Tirsdagens visning er Relæxt! Konseptet er åpent for alle, men er spesielt tilpasset for barn, voksne og familier med behov for litt mer avslappede rammer for å nyte opplevelsen. Les mer om Relæxt her.

Regissør

Kaveh Tehrani (f. 1978) er en filmskaper som fikk sin spillefilmdebut med Hør her'a! i 2023. Han har en bachelorgrad i film- og litteraturstudier fra Universitetet i Oslo, samt en grad fra European Film College i Ebeltoft, Danmark. Tehrani har tidligere skrevet og regissert kortfilmene 1994 (2010), Victor (2014) og The Manchador (2019).

Filmografi

2019 The Manchador
2014 Victor
2010 1994

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 17:00
Driv Kino

Torsdag 18. januar

Kl 13:30
Driv Kino

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival