The Devil's Drivers

Se trailer

Fattige palestinere tvinges til å finne ulovlig arbeid i Israel, og menneskesmuglere frakter dem over grensen. Denne thriller-aktige dokumentaren skildrer det livsfarlige arbeidet til smuglerne og avdekker grunnene til at de utsetter seg for risikoen.

Store deler av The Devil’s Drivers utspiller seg som en actionthriller. Biler raser gjennom ørkenen mens sjåførene holder én hånd på rattet og én på mobiltelefonen. I den andre enden rapporterer et nettverk av speidere fra fjelltoppene, hvor de holder øye med det israelske militærpolitiets patruljer.

Israels barriere på Vestbredden – “Muren” – sperrer grensen til størstedelen av det palestinske området. Men på det sørligste punktet er ikke barrieren ferdigstilt, og her har fetterne Hamouda og Ismail opprettet en smuglerrute gjennom ørkenen. I lasten frakter de mennesker, desperate arbeidere som risikerer alt for å prøve lykken på det ulovlige jobbmarkedet i Israel. Like mye står på spill for smuglerne bak rattet, for det israelske politiet tyr til fengsling og rasering av landsbyer for å avskrekke dem. Gjennom åtte år skildrer The Devil’s Drivers fetterne og deres farlige virksomhet, men også den håpløse situasjonen som nødvendiggjør den.

Regissør

Daniel Carsenty (f. 1982) er en tysk filmskaper og journalist basert i Los Angeles, hvor han har studert ved Det amerikanske filminstituttet. Mohammed Abugeth (f. 1986) er født i Jerusalem. Carsenty og Abugeth har begge bakgrunn fra TV-journalistikk, og har tidligere regissert dokumentaren Grenzfahrer sammen.

Filmografi

2022 Shared Vessel (kortfilm)
2017 Grenzfahrer
2015 Kafkanistan
2013 My Fourth Death (kortfilm)
2011 The Comfort Zone (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 21:30
Verdensteatret

Lørdag 21. januar

Kl 11:15
Driv Kino

Søndag 22. januar

Kl 09:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival