Om å filme det usynlige

Den prisvinnende filmfotografen Øystein Mamen snakker om sin inngang til å portrettere mennesker gjennom kamera, og hvordan han har anvendt denne erfaringen i arbeidet med sin debutfilm som regissør, Straff på TIFF.

Etter 15 års arbeid som filmfotograf – med regissører som Ole Giæver, Margreth Olin, Erik Skjoldbjærg og Dag Johan Haugerud – har Mamen tatt skrittet over i regirollen.

Ut ifra et personlig ståsted vil han i denne presentasjonen berøre ulike temaer knyttet til kunsten å portrettere i levende bilder. Det inkluderer blant annet kontrasten mellom stills og bevegelige bilder; sammenhengen mellom rom og følelser; verdien av det som ikke vises; og betydningen av introspeksjon under opptak.

Presentasjonen retter seg til alle med en interesse for film, fotografi og i representasjon av virkelighet i visuell kunst.

«Hvorfor lager jeg bilder? Dette spørsmålet har en aktiv og levende plass i arbeidet mitt. Det øyeblikket det slutter å engasjere meg, eller jeg finner et klart svar på dette, tror jeg ikke jeg vil fortsette. Jeg lager bilder fordi jeg ikke vet.»

Straff har verdenspremiere på TIFF.


Tid: 17. januar kl. 17
Sted: Perspektivet museum

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 17. januar

Kl 17:00
Off Screen

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival