La maternal

Se trailer

La Maternal er ikke redd for å vise et usentimentalt bilde av tenåringsgraviditet i Spania. Her får vi et ærlig og usminket portrett av både opp- og nedturer for vår unge hovedperson.

Carla bor i en liten landsby utenfor Barcelona sammen med sin mor som er mer interessert i sin nye kjæreste enn hva datteren hennes finner på. Med både et ustabilt hjem og et ustabilt temperament, tilbringer fjortenåringen mesteparten av tiden sammen med bestekompisen Efrain. De sykler, spiller fotball, danser (Carla elsker å danse) – og bedriver hærverk. Når barnevernet kobles på, oppdager de at Carla er fem måneder gravid. Hun havner på et hjem for unge mødre, og må finne en ny vei gjennom ungdomstiden.

Glitrende spilt av Carla Quílez, er Carla en ungdom som ikke umiddelbart fremstår som særlig sjarmerende eller trivelig, men sakte vinner hun publikums gunst. Regissør Pilar Palomero har valgt å bruke amatørskuespillere som har med seg sine egne sterke historier om ungdomsgraviditet. Dette er et grep som fungerer godt og tilfører autentisitet til filmen. Vennskapet og samholdet karakterene imellom gir varme og humor til en engasjerende historie.

Regissør

Pilar Palomero (f. 1980) er en spansk regissør og manusforfatter. Hun er født i Zaragoza og tok utdannelsen ved Zaragoza universitet og ved ECAM i Madrid der hun studerte cinematografi. For sin første spillefilm Las Niñas vant hun to Feroz-priser og to Goya-priser i sitt hjemland.

Filmografi

2021 Letters from the Ends of the World (dokumentar)
2020 Las Niñas / Schoolgirls
2016 La noche de todas las cosas / The Night of All Things (kortfilm)
2012 Chan Chan (kortfilm)
2005 Sonrisas (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 16. januar

Kl 12:00
Fokus 4

Tirsdag 17. januar

Kl 14:00
Fokus 1

Søndag 22. januar

Kl 09:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival