City of Wind

17-åringen Ze lever et tilsynelatende normalt liv i utkanten av Ulan Bator, men når folk er i knipe må han trå til som sjaman. Dette dypt tradisjonelle oppdraget blir satt på prøve når en 16 år gammel jente fanger hans oppmerksomhet.

En normal ungdomstid, med alt av utfordringer og drømmer som følger med, er hverdagen for tenåringen Ze som bor i utkanten av den mongolske hovedstaden Ulan Bator. Gjennom både skole og fritid er han koblet til den moderne livsstilen bylivet tilbyr, men han kommer fra en familie hvor flere har vært sjamaner, og han har arvet dette ansvaret i ung alder. Gjennom kommunikasjon med forfedrenes ånder gjør han en kjærkommen innsats for lokalsamfunnet. For selv i samtidens Mongolia kan åndene hjelpe fortvilte mennesker i vanskelige tider.

Med ungdomstiden følger sterke følelser, og de melder seg når han møter Maralaa under en rituell seremoni. Ze må sjonglere ansvaret han har som sjaman med det gryende begjæret. Men ulike holdninger til mongolske tradisjoner er ikke nødvendigvis noe som ødelegger for verken vennskap eller kjærlighet. Fortiden henger med, selv når man haster inn i en usikker fremtid.

Regissør

Lkhagvadulam Purev-Ochir (f. 1989) er en manusforfatter og regissør fra Ulan Bator i Mongolia. City of Wind, utvalgt som Mongolias Oscar-kandidat, er hennes første spillefilm. Hun har regissert kortfilmene Mountain Cat (2020), vist på filmfestivalen i Cannes og Sundance Film Festival, og Snow in September (2022) som vant prisen for beste kortfilm i Venezia. Hun ble uteksaminert fra Dokuz Eylul University (Tyrkia) med en BA i filmregi og hadde praksis hos den mongolske allmennkringkasteren MNB.

Filmografi

2022 Snow in September (kortfilm)
2020 Mountain Cat (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 09:15
Fokus 5

Torsdag 18. januar

Kl 21:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Søndag 21. januar

Kl 16:30
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival