Perfect Days

Se trailer

Hirayama er en beskjeden mann som jobber som renholder av offentlige toaletter i Tokyo. Han lever et ukomplisert liv, og finner glede i sine daglige rutiner. Men når hans niese dukker opp, forrykkes balansen i livet hans. Dette er en gripende film om menneskelige relasjoner og det enkle liv.

Hver morgen våkner Hirayama til lyden av at gaten utenfor huset hans feies. Han pusser tenner, vanner blomstene, tar på seg arbeidsklærne, kjøper en kaffe og setter seg i bilen for å kjøre til jobben som renholder av offentlige toaletter. Vi følger den stort sett tause Hirayama gjennom morgenrutinen, på hans pliktoppfyllende ferd gjennom arbeidsdagen, og når han ved lunsjtider søker tilflukt i en nærliggende park. Regissør Wim Wenders maner frem en visuell symfoni av dette ordinære livet. Men Hirayamas balanserte og enkle liv forstyrres når mennesker trenger seg på og bringer frem minner fra en komplisert fortid. I disse møtene med andre mennesker rykkes Perfect Days ut av sin enkle rytme.

Wim Wenders har skapt et mesterlig portrett av en livsglad einstøing. Filmens gåtefulle hovedperson spilles av den japanske skuespillerlegenden Koji Yakusho. Han ble tildelt prisen for årets skuespiller i Cannes for denne uforglemmelige rolleprestasjonen. Dette er ikke en film preget av dramatiske hendelser, men en film der selve essensen av livet utfolder seg. Og på veien får vi høre klassiske låter fra artister som The Rolling Stones, Patti Smith, The Kinks - og selvfølgelig Lou Reed.

Regissør

Wim Wenders (f. 1945) er en anerkjent tysk filmskaper. Wenders er kjent for sine visuelt imponerende og tankevekkende filmer som ofte utforsker temaer som identitet, lengsel og eksistensialisme. Hans bidrag til filmhistorien har befestet hans posisjon som en respektert auteur.

Filmografi

1987 Lidenskapens vinger
1984 Paris, Texas
1977 Med døden som innsats
1974 Alice i byene

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Mandag 15. januar

Kl 21:30
Kulturhuset

Onsdag 17. januar

Kl 11:45
Hålogaland Teater

Lørdag 20. januar

Kl 09:00
Kulturhuset

Søndag 21. januar

Kl 19:00
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival