The Other Chelsea: A Story from Donetsk

Se trailer

Fotball, lidenskap, storpolitikk, sportsvasking og korrupsjon er i fokus i denne ukrainske dokumentaren fra 2010. Fotballaget Shakhtar Donetsk preger livene til byens gruvearbeidere som kjemper for tilværelsen, og dens elite som ønsker løsrivelse fra Ukraina.

I den øst-ukrainske kullgruvebyen Donetsk er det to ting som dominerer: den russisk-vennlige separatistbevegelsen, og fotball. I denne dokumentaren fra 2010 følger vi gruvearbeideren Sasha og rikmannssønnen og separatistpolitikeren Kolya i kjølvannet av Oransjerevolusjonen. Motstanden mot den ukrainske stat er voksende i Donetsk, og samtidig opplever det lokale fotballaget Shakhtar et europaeventyr uten like. Med en stall finansiert av oligarken Rinat Akhmetov, full av brasilianske stjernespillere, samt ny stadion på vei, kunne ikke kontrastene til gruva som mangler penger, utstyr og elektrisitet vært større.

The Other Chelsea – A story from Donetsk tilbyr et kontrastfylt bilde av en by som er dratt mellom to land. Vi får unik tilgang til det politiske maktspillet i byen, og den korte avstanden mellom politikere og forretningsmenn, og filmen viser et ypperlig eksempel på såkalt «sportsvasking». I tillegg er filmen et møte med Donetsks arbeiderklasse som elsker fotballen, gruva og Russland med hud og hår.

Regissør

Jacob Preuss (f. 1975) er en tysk dokumentarfilmskaper, som var bosatt i Ukraina i mange år. Han debuterte med The Other Chelsea – A story from Donetsk i 2010. Han har siden laget to dokumentarfilmer som har blitt vist på flere europeiske filmfestivaler.

Filmografi

2019 Auftrag Gerechtigkeit: Wie viel Macht hat das Bundesverfassungsgericht?
2017 Als Paul über das Meer kam - Tagebuch einer Begegnung

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 19. januar

Kl 19:45
Fokus 4

Fredag 20. januar

Kl 13:30
Verdensteatret

Søndag 22. januar

Kl 13:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival