The Wasteland

Se trailer

Lotfollah er en 40 år gammel mann som jobber som veilieder på en mursteinfabrikk i Iran. Han blir jevnlig konfrontert av sine medarbeidere om deres sene lønn, og prøver å holde alle fornøyde fram mot den uunngåelige nedleggelsen av fabrikken.

I en tradisjonell murfabrikk som ligger i en avsidesliggende del av Iran, tilbringer Lotfollah livet med å jobbe som veileder. Han er født og oppvokst der, og han gjør sitt beste for å opprettholde fred mellom sjefen og kollegene. Til tross for at lønnen er 10 måneder forsinket, lover sjefen å hjelpe alle, noen ganger på uoffisielle måter. Sjefen advarer hele tiden sine ansatte om muligheten for nedstengning, og minner dem om hvordan alle hus nå er laget av sement. I gjentakende form avslører filmen sakte flere og flere av sine karakterer som individuelle mennesker som håndterer sin felles skjebne med den forestående arbeidsledigheten.

The Wasteland er en svart/hvitt-film fylt med kamerabevegelser, som krysser mange murvegger i deres tørre arbeidsmiljø. Scener fra arbeidere inne på fabrikken blir ofte etterfulgt av scener av hus, der familiene deres må finne måter å omgå fattigdom og usikkerhet i livene deres.

Regissør

Ahmad Bahrami (f. 1972) er en filmregissør født i Sharyar, Iran. Han har tidligere regissert Panah (2017), og hans andre spillefilm The Wasteland (2020) ble valgt ut i Horizons-delen på filmfestivalen i Venezia.

Filmografi

2020 The Wasteland
2017 Panah

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 11:30
Driv Kino

Torsdag 20. januar

Kl 16:00
TIFF Digital

Torsdag 20. januar

Kl 22:00
Fokus 4

Søndag 23. januar

Kl 19:00
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival