Strangers on a Train

I Alfred Hitchcocks thriller-klassiker diskuterer to menn oppskriften på den perfekte forbrytelse: Hvis de utfører hverandres mord, vil ingen kunne koble dem til drapene. Og hvem vil vel mistenke to fremmede for å gå sammen om et komplott?

En samtale oppstår mellom to menn på en togtur. Tennisspilleren Guy er ulykkelig gift med sin utro kone Miriam, men er fanget i ekteskapet. Den andre mannen, Bruno, ønsker sin far død så han kan innkassere arven, og foreslår den perfekte plan: De har begge noen de vil bli kvitt, men hvis de bytter ofre vil det ikke være noe tydelige motiv bak mordene. Guy går ikke med på avtalen, men uoppfordret gjennomfører Bruno likevel sin del av den. Nå insisterer han på at Guy skylder ham et mord.

Strangers on a Train er basert på Patricia Highsmiths første roman, og det bekmørke premisset er som skapt for regissør Alfred Hitchcock – "the Master of Suspense". Dette er en særdeles effektiv og underholdende thriller som inneholder flerfoldige eksempler på Hitchcocks mesterlige fortellerevne og visuelle teft, og ikke minst evnen til å frembringe genuin uhygge. I rollen som den diabolske Bruno skaper Robert Walker en av filmhistoriens mest minneverdige skurker.

Regissør

Alfred Hitchcock (1899-1980) regnes som en av filmhistoriens mest innflytelsesrike regissører. Han ble født i England, men laget sine største klassikere i Hollywood på 50- og 60-tallet. I 2012 ble hans film Vertigo (1958) kåret til tidens beste film av tidsskriftet Sight & Sound, en tittel den beholdt frem til 2022.

Filmografi

1963 The Birds
1960 Psycho
1958 Vertigo
1954 Rear Window
1948 Rope

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 16:45
Verdensteatret

Lørdag 21. januar

Kl 13:45
Verdensteatret

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival