Tantura

Se trailer

Sto israelske soldater bak en massakre i en palestinsk landsby i 1948? Tantura kaster lys over de mange og motstridende påstandene, og betydningen av hvilken side som får definere sannheten om hendelsen.

I mai 1948, rett etter utbruddet av den arabisk-israelske krigen, okkuperes den palestinske landsbyen Tantura av israelske styrker. På 90-tallet leverer den israelske studenten Teddy Katz en masteroppgave basert på vitnesbyrd fra okkupasjonen. Disse vitnene, både palestinere og israelske soldater, hevder at militæret er skyldig i en massakre av Tanturas beboere. Anklagene skaper oppstyr i Israel og Katz fratas graden sin. Masteroppgaven, som fikk høyeste karakter, fjernes fra universitetets bibliotek.

Med utgangspunkt i Katz’ intervjuopptak fordyper regissør Alon Schwarz seg i en hendelse som utgjør et fragment i den langvarige og uendelig kompliserte Israel-Palestina-konflikten, men som har stor betydning i striden om det offisielle narrativet. Slik det poengteres i filmens åpning: Det israelerne kaller selvstendighetskrigen ser palestinerne som en del av Al-Nakba – “katastrofen”. Schwarz’ film skildrer kampen om hvilken versjon av sannheten skal få plass i historiebøkene.

Regissør

Alon Schwarz er en israelsk dokumentarfilmskaper og filmprodusent. Han er tilknyttet produksjonsselskapet Reel Peak Films og regidebuterte i 2016 med den kritikerroste Aida's Secrets.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 19. januar

Kl 09:00
Hålogaland Teater

Lørdag 21. januar

Kl 22:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Søndag 22. januar

Kl 14:15
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival