What She Said: The Art of Pauline Kael

Det er ikke lett å lage film om det skrevne ord, men regissør Rob Garver lykkes med nettopp dette i debuten WHAT SHE SAID: THE ART OF PAULINE KAEL. Denne dokumentaren handler om noe så usannsynlig, og kanskje umoderne, som en filmkritiker. Hvem trenger vel dem nå for tiden?

Og hvem husker dem i ettertid? Ganske mange, skal det vise seg, når det dreier seg om Pauline Kael (1919–2001) som skrev om film for The New Yorker. Hun er kanskje en av tidenes største filmkritikere, og var definitivt den mest berømte, og beryktede, under «New Hollywood»-perioden på 1970-tallet. Hun var en briljant kritiker og aldri redd for å ta stilling, enten for å hylle eller slakte filmene hun skrev om. Denne dokumentaren beskriver hennes liv, karriere, preferanser, fans og offer, men først og fremst skrivingen hennes – hva hun skrev om filmene. Det er kulturhistorie på sitt beste: smarte intervjuer med alle fra Quentin Tarantino til Camille Paglia, fantastiske filmklipp, sjeldent og rikholdig arkivmateriale samt en kontroversiell hovedperson.

Denne filmen er valgt ut av Kati Sinisalo, filmkritiker for den finske TV-kanalen YLE. Hun vil holde innledning foran visningen på Verdensteatret onsdag 15. januar kl 16:15.

Regissør

Rob Garver (f. 1959) er en filmskaper basert i New York som har skrevet, produsert og regissert flere kortfilmer. WHAT SHE SAID: THE ART OF PAULINE KAEL er hans første helaftens dokumentar.

Filmografi

2018 WHAT SHE SAID: THE ART OF PAULINE KAEL (DOC)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival