Mirakelet i Gullspång

Se trailer

Det som begynner som en helt utrolig familiegjenforening tar flere brå vendinger og utvikler seg til en dramatisk fortelling om arv og miljø, familiehemmeligheter og vårt behov for å ha noe å tro på – ulikt alt du har sett før!

Et tegn fra Gud får de to norske søstrene May og Kari fra Lakselvdalen i Troms til å kjøpe leilighet i den lille svenske byen Gullspång. Sjokket inntreffer når de møter selgeren av leiligheten: Olaug, som hun heter, er nemlig prikk lik deres storesøster som døde 30 år tidligere. Ikke nok med det, hun er også født på samme dag som den avdøde søsteren. Mirakel eller mysterium – nå starter jakten på sannheten i alt det uforklarlige.

Maria Fredriksson følger søstrene tett over flere år, og arbeidet med filmen blir etter hvert et nitid detektivarbeid med store følelsesmessige konsekvenser. Denne forbløffende og fengslende dokumentaren viser en virkelighet som overgår fiksjonen, og Fredriksson formidler med hjertevarme, skarpt blikk og vidd.

Regissør

Maria Fredriksson fullførte sin Master of Fine Arts-grad ved Stockholm Academy of Dramatic Arts i 2012. Hun har laget flere kortdokumentarer som har blitt vist på internasjonale filmfestivaler som Hot Docs, Visions du Réel, Sheffield DocFest og Palm Springs.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 16. januar

Kl 20:00
Hålogaland Teater

Onsdag 17. januar

Kl 21:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Søndag 21. januar

Kl 19:15
Kulturhuset

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival