Deep Water

I denne intense psykologiske thrilleren møter vi en eldre mann som har en yngre kone. Hun kjeder seg etter åtte års ekteskap, og flørter med andre menn rett foran ham, både på fester og i hjemmet deres. Hvordan skal han håndtere dette?

På øya Jersey, rett utenfor kysten av Normandie, møter vi Mélanie (Isabelle Huppert), en vakker og tiltrekkende kvinne som liker å ha små affærer med andre menn. Hennes eldre ektemann Vic (Jean-Louis Trintignant) ser ut til å reagere på dette med fullstendig likegyldighet. De bor i et storslått hus og inviterer ofte øyas overklasse på fest. Vic advarer konas unge elskere ved å si at han har myrdet en mann som nå er savnet. Så når den faktiske morderen blir tatt, blir han tvunget til å a ta grep.

Filmen er basert på Highsmiths femte roman, Deep Water. Den er kanskje ikke hennes mest kjente, men denne dempede ekteskapsthrilleren tilbyr karakterportretter som er både ugjennomtrengelige og dype. Med denne historien ønsket Highsmith å svare på spørsmålet om hvor mye psykologisk tortur en person kan utsettes for før man detonerer.

Regissør

Michel Deville (f. 1931) er en fransk regissør, forfatter og produsent. Deville startet sin regissørkarriere på slutten av 1950-tallet, og komediene hans fra 1970- og 1980-tallet var meget populære i Frankrike.

Filmografi

1999 Sachs' Disease / La maladie de Sachs
1988 Private timer
1985 Farlig lek
1978 Le sossier 51

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 20. januar

Kl 12:00
Driv Kino

Søndag 22. januar

Kl 15:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival