Parents

Se trailer

Et sveitsisk ektepar har oppdratt sine tre sønner etter beste evne, men de to eldste har nådd voksen alder og begynner å strekke grensene for hvor mye ansvarsløshet, tiltaksløshet og latskap de kan slippe unna med. Etter gjentatte forsøk på å få de til å forlate barndomshjemmet og stå på egne bein, er det foreldrene selv som flytter ut.

Filmskaperne Bergkraut og Schweikert har laget denne hybridfilmen med utgangspunkt i sin egen familie – Bergkraut og deres sønner spiller til og med rollene som «seg selv». PARENTS er et lekent eksperiment, en fascinerende blanding av fiksjon og virkelighet, og en snedig disseksjon av den interne politikken i en familie. Filmen, som på mange måter nok vil være frustrerende relaterbar for de fleste, er til en viss grad ment å oppleves som en dokumentarisk skildring, men dette er samtidig en mørk familiekomedie, utformet med et sleipt glimt i øyet.

Regissør

Eric Bergkraut (f. 1957) hadde en lang karriere som film- og teaterskuespiller før han i 1992 debuterte som dokumentarfilmskaper. Ruth Schweikert (f. 1965) står bak en rekke prisvinnende verker som forfatter. PARENTS er hennes debut som regissør og manusforfatter.

Filmografi

2015 CITIZIEN KHODORKOVSKY / CITIZEN KHODORKOVSKY (DOC)
2013 SERVICE INBEGRIFFE (DOC)
2010 ZIMMER 202 – PETER BICHSEL IN PARIS (DOC)
2008 EIN ARTIKEL ZU VIEL / LETTER TO ANNA (DOC)
2005 COCA: DIE TAUBE VON TSCHETSCHENIEN / COCA: THE DOVE FROM CHECHNYA (DOC)
2002 SPRENGE DEINE GRENZEN – MIT SEMINAREN ZE GLÜCK UND ERFOLG (DOC)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival