De uskyldige

Se trailer

Den kunstnerisk ambisiøse skrekkfilmen De uskyldige utspiller seg stort sett der de voksne ikke ser, i samspillet mellom barna i frirommet bortenfor foreldrenes blikk.

Ida blir venn med Benjamin, som har overnaturlige evner. Han kan for eksempel teleportere steiner når de leker. Og et annet nabobarn, Aisha, kan høre hva andre mennesker tenker og kjenne hva de føler, og kan derfor kommunisere med den språkløse Anna. Disse kreftene skaper nye muligheter i samvær og lek – hviskeleken kan for eksempel gjennomføres på lang avstand. De uskyldige rommer mange fine skildringer av barns fantasi og lek, alene hjemme, i blokka eller i skogen. Men sterke krefter gir – selvsagt i en grøsser eller thriller – også muligheter for misbruk.

Eskil Vogt er en modig regissør som tør å utfordre konvensjoner og stereotypier, og gjør det med varsomhet og varme. De uskyldige vil bli stående som et viktig verk i norsk filmhistorie – grenseoverskridende både sjangermessig og tematisk. Filmen konkurrerte i den offisielle sideseksjonen Un certain regard i Cannes. (Utdrag fra Anne Gjelsviks analyse av filmen på Montages.)

Regissør

Eskil Vogt (f. 1974) er utdannet ved den prestisjetunge filmskolen La Fémis i Paris. Vogt har skrevet blant annet Reprise, Oslo 31. august og Verdens verste menneske sammen med Joachim Trier. Blind var hans debut som regissør, og vant manusprisen i Sundance. Med De uskyldige deltok han på Cannes-festivalen i sideprogrammet Un certain regard.

Filmografi

2021 De uskyldige
2014 Blind

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 19. januar

Kl 21:45
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival