Master Class: Filmmusikk

Insomnia, TIFF og Musikkontoret Nord har gleden av å invitere deg til en masterclass i filmmusikk for stumfilmer med den eksperimentelle gruppen Cleaning Women.

Denne masterclassen gir et innblikk i Cleaning Womens selvlagde instrumenter, deres over 20 års erfaring med å lage filmmusikk og komponere musikk for stumfilmer, deres metoder for musikkskriving, og deres erfaringer med opptredener.

Cleaning Women har komponert og framført musikk for over 15 kortfilmer og spillefilmer uten lyd. De har framført dem over hele verden, sist under Telluride Film Festivals 50-årsjubileum. Før det har Cleaning Women akkompagnert filmer på ulike steder, som Laboratorio Arte Alameda i Mexico City, Estonia Art Museum KUMU i Tallinn og Il Cinema Ritrovato Festival i Bologna, Italia, og selvfølgelig på Midnight Sun Film Festival i Sodankylä, Finland.

Cleaning Women har også komponert musikk for moderne filmer, den siste være Alice Rohrwacher's 40-minutters kortfilm Le Pupille, som ble nominert til en Oscar i 2023 i kategorien for beste kortfilm med levende handling.

Cleaning Women er en eksperimentell gruppe bestående av tre rengjøringsroboter (CW01, CW03 og CW04). Opphavet til lyden deres kan spores til selvlagde og tilpassede instrumenter, laget av radbrekte husholdningsartikler. Men det som gjør dem spesielle, er måten de låter på. Selv om utgangspunktet er avantgardistisk og eksperimentelt, er resultatet en imponerende kombinasjon av dyktig musikalitet, originale lydbilder og lett tilgjengelig, til og med dansbar musikk – en blanding av cinematisk sci-fi western og gnistrende søppelbøttedisco.

Workshopen finner sted på Tvibit fredag 19. januar fra kl. 10.00 til 11.15.
Masterclassen er åpen for alle musikere som er nysgjerrige på filmmusikk, uavhengig av sjanger. Vennligst bekreft din deltakelse ved å fylle ut dette skjemaet.

Denne workshopen presenteres som en del av Insomnias talentprogram Cloud: EXIT og støttes av Talent Norge og Sparebank1 Nord-Norge.

Tid: Fredag 19. januar kl. 10
Sted: Tvibit Scene

Få også med deg fredagens Stumfilmkonsert: MY GRANDMOTHER på Driv.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 19. januar

Kl 10:00
Off Screen

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival