The Visitors

En ung antropolog flytter med mann og tre sønner til Svalbard for å studere hvordan livet gjennomgår endringer i polare strøk. Etter å ha forelsket seg i sitt nye hjem, oppdager hun at mer enn isfjell og permafrost forsvinner i Arktis.

Zdenka har mottatt et stipend for å forske på globaliseringens innvirkning på innbyggerne i verdens nordligste by, Longyearbyen. Gjennom intervjuer med innbyggere begynner hun å se hvor heterogent det lille lokalsamfunnet faktisk er, samtidig som hun avslører spenninger som ligger under overflaten. Ganske snart blir forskningen veldig personlig, og Zdenka må finne ut i hvilken grad hun kan engasjere seg i lokalsamfunnet som hun i utgangspunktet bare skulle observere. Og hva med hennes framtid, kan hun og familien slå rot her?

Regissør

Veronika Lišková er uteksaminert fra Charles University og Academy of Performing Arts i Praha. Hun laget et par TV-dokumentarer før hun fullførte langfilmdebuten Daniel's World som hadde premiere på Filmfestivalen i Berlin i 2015. The Visitors er hennes andre langdokumentar.

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 18. januar

Kl 19:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Fredag 20. januar

Kl 09:00
Hålogaland Teater

Lørdag 21. januar

Kl 09:15
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival