The Whaler Boy

Se trailer

I en isolert landsby nær Beringstredet bor et samfunn av hvaljegere. En av dem, tenåringsgutten Leshka, drømmer om å flytte til Amerika for å finne en cam girl han har sett på Internett. Det er helt til virkeligheten innhenter ham.

The Whaler Boy tar oss med til den nordøstlige delen av Russland, der de store landskapene i Chukotka er skilt fra Alaska av mindre enn 90 km sjø. I nærheten av den forrevne kystlinjen lever et fellesskap av hvaljegere et begivenhetsløst liv, bestående av jakt, familiemiddag, og ... å se på cam girls på Internett. De fleste menn ser det ikke som mer enn en distraksjon, men Leshka, en gutt som bor sammen med sin eksentriske bestefar, drømmer om å møte en av de amerikanske cam girls i virkeligheten.

Med sin autentiske skildring av hverdagsglede og hjertesorg, bringer denne ømme filmen oss på en følelsesladet reise sammen med Leshka. Det drømmende lydsporet og sterke skuespillerprestasjoner gir karakter til dette engasjerende portrettet av en Chukotki-tenåring. Den russiske filmregissøren Philipp Yuryev ble inspirert til å skrive denne historien etter en tur til det fjerne nord i Russland, for å kaste lys over innbyggernes liv og kultur.

Regissør

Philipp Yuryev (f. 1990) er en ung filmskaper fra Moskva, Russland. Han studerte ved Russian State University of Cinematography. Avgangsfilmen hans, The Song of the Mechanical Fish (2013), ble valgt ut i kortfilmkonkurransen på Sundance filmfestival. The Whaler Boy er hans første spillefilm.

Filmografi

2013 The Song of the Mechanical Fish (Kortfilm)

2010 The Modified Landscape (Kortfilm)

2008 The Morning With Different Eyes (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Søndag 24. januar

Kl 14:30
TIFF Digital

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival