The Tundra Within Me

Se trailer

Eallogierdu - The Tundra Within Me er et samtidsdrama som utforsker kjærlighet, arv og menneskets åndelige styrke.

Lena, en samisk kunstner, vender tilbake til vidda med sin unge sønn. Hun ønsker å utforske kjønnsrollene innen reindrift til et ambisiøst kunstprosjekt. Hun forelsker seg i Matthe, en reindriftsutøver, og de vikler seg inn i en lidenskapelig kjærlighetsaffære. Men hans motvillige mor, familiens overhode, blir et hinder for deres gryende kjærlighet. Lena må konfrontere avgjørelser fra fortiden som hjemsøker henne i hennes streben etter kjærlighet og aksept.

Et bakteppe av spektakulære, isdekte landskap og vakre nordlys gjør Eallogierdu - The Tundra Within Me til en visuell og emosjonell opplevelse. Filmen kommer tett på reindrift og naturen, og vever sammen en fortelling om den delikate balansen mellom kjærlighet og samfunnets motstand. Samtidig dykker den ned i dyptliggende kulturelle spørsmål og komplekse kjønnsroller innenfor reindriftssamfunnet.

Regissør

Sara Margrethe Oskal er en regissør, manusforfatter, skuespiller og dikter fra Kautokeino. Hun var reindriftsutøver i ti år. Hun har PhD i utøvende kunst og ble nominert for Nordisk råds litteraturpris for savkkuhan sávrri sániid - utrettelige ord i 2016.

Filmografi

2023 Rieban (kortfilm)
2018 Beaivvi nieida (kortfilm)
2014 Guovssahas oaidná du - Nordlyset ser deg (kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 17. januar

Kl 19:00
Fokus 1

Torsdag 18. januar

Kl 11:15
Fokus 4

Lørdag 20. januar

Kl 09:00
Tilgjengelig i 48 timer
TIFF Digital

Søndag 21. januar

Kl 14:15
Hålogaland Teater

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival