The Climb

Se trailer

Det handler om livets opp- og nedturer i denne nådeløse komedien om vennskapet mellom Kyle og Mike. Et vennskap som settes på stadige prøver av hovedpersonene selv.

At forhold kan være destruktive er ikke bare forbeholdt de romantiske. Mike og Kyle har vært bestevenner siden barndommen, men de har det ikke bare enkelt med hverandre. For Mike er en skikkelig egoist, av den typen som kan finne på å ligge med kjæresten til bestevennen sin. Likevel holder de sammen i gode og onde dager. Med en struktur som kan minne om Fire bryllup og en gravferd, møter vi herrene i bryllup, utdrikningslag, begravelser, Thanksgiving-feiring og felles ferier. Med de store anledninger som ramme, spiller de ut sine frustrasjoner og ambisjoner. Filmet med velkomponerte lange tagninger i kontrast til de absurde situasjonene som oppstår, kombinerer The Climb eleganse med en utpreget sans for komisk timing i skildringen av de to mennene. De havner stadig i tottene på hverandre, men klarer mot alle odds å beholde et vennskap i bunn.

The Climb var opprinnelig planlagt til Tromsø internasjonale filmfestival i 2021, men på grunn av pandemien ble alle visninger avlyst. Vi er veldig glade for endelig å få presentere filmen.

Regissør

Michael Angerlo Covino (f. 1984) er regissør, produsent og skuespiller fra USA. Kortfilmen The Climb hadde premiere på Sundance filmfestival, før han videreførte den til spillefilmversjonen som vant jurypris på filmfestivalen i Cannes. Hans bestevenn Kyle Marvin spiller den andre hovedrollen.

Filmografi

2018 The Climb (Kortfilm)
2010 Surprise Surprise (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Tirsdag 18. januar

Kl 09:00
Kulturhuset

Tirsdag 18. januar

Kl 14:00
Fokus 1

Torsdag 20. januar

Kl 19:30
Kulturhuset

Lørdag 22. januar

Kl 17:00
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival