Supremes

Suprême NTM er en av Frankrikes mest legendariske og suksessfulle rapgrupper, som briljerte hiphop-scenen på 90-tallet. Dette er filmen om hvordan de ble dannet og etterhvert ble sin generasjons stemme.

På slutten av 80-tallet er det voldsomme protester i Frankrike. Det er stadig farlige konfrontasjoner mellom politiet og den unge, frustrerte generasjonen. Rap og hiphop ble for mange en måte å uttrykke sitt sinne, og en stemme til de underprivilegerte i forstadene. Blant dem er to unge menn som snart vil ta på seg navnene JoeyStarr og Kool Shen, og danne gruppa Suprême NTM. Deres suksess vokser i takt med deres beryktethet, og snart er de Frankrikes største rappere. Men som alltid har berømmelsen sin pris, deriblant å tære på det en gang så tette vennskapet mellom de to rapperne.

Filmen er tro mot energien og attituden til gruppa. Den er sint og sjarmerende om hverandre, rytmisk og forførende. Den innehar mange av deres største hits, samt den sosiale konteksten de ble laget i. Om du ikke allerede er fan av Suprême NTM, skal du ikke se bort ifra at denne filmen forandrer på det. 

 

NB! Visningen av Supremes torsdag 20.januar 16:30 i Fokus 4 er en del av TIFF Ung-programmet. Denne visningen er forbeholdt aldersgruppen 15-19 år.
Billetter til visningen vil kun koste 50,- og det vil bli delt ut festivalbevis på visningene til de som mangler det.

Regissør

Audrey Estrougo (f. 1982) er en fransk regissør og manusforfatter. Hun debuterte i en alder av 26 med Regarde-moi i 2007. Suprêmes er hennes sjette spillefilm, og ble vist på filmfestivalen i Cannes i 2021.

Filmografi

2020 À la folie / By Your Side
2015 La taularde / Jailbirds
2014 Une histoire banale / An Ordinary Story
2010 Toi, moi, les autres / Leila
2007 Regarde-moi

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Onsdag 19. januar

Kl 12:30
Fokus 1

Torsdag 20. januar

Kl 16:30
TIFF Ung (15-19 år)
Fokus 4

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival