Brother

Se trailer

For brødrene Francis og Michael er veien mot voksenlivet brolagt med motgang, sorg og voldelig gatejustis. Ansvaret de kjenner overfor sine nærmeste hviler tungt på deres skuldre. Brother er et mangefasettert, elegant drama som sitter i lenge.

Brødrene Francis og Michael vokser opp sammen med sin mor i 90-tallets Toronto. Faren deres er for lengst forsvunnet, og i hans fravær tar storebror Francis på seg rollen som mannen i huset, og som Michaels beskytter og mentor. Ansvaret som hviler på Francis’ skuldre former ham til en kompleks, gåtefull og ofte utilgjengelig skikkelse.

Brother følger brødrene som barn og som tenåringer, til et voksenliv preget av oppvekstens dype arr. Regissør Clement Virgo vever delikat sammen de tre tidslinjene, og danner et bilde av to unge menn som forsøker å navigere livet via mannsrollen de er tvunget til å innta. Virgo ønsker imidlertid å vise rollefigurenes sanne jeg, å avdekke sårbarheten som holdes skjult bak den maskuline fasaden. Brother er et dypt rørende drama som preges av imponerende skuespillerprestasjoner – spesielt Aaron Pierre i rollen Francis, hvis skygge hviler over hele filmen.

Regissør

Clement Virgo (f. 1966) er en kanadisk film- og TV-regissør, født i Jamaica. Han driver dessuten produksjonsselskapet Conquering Lion Pictures. Virgo har regissert en rekke prisbelønte spillefilmer, i tillegg til episoder av TV-serier som bl.a. The Wire, The L Word og Empire.

Filmografi

2007 Poor Boy’s Game
2005 Lie With Me
2000 Love Come Down
1997 The Planet of Junior Brown
1995 Rude

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 19. januar

Kl 16:30
Kulturhuset

Fredag 20. januar

Kl 22:15
Hålogaland Teater

Søndag 22. januar

Kl 19:15
Fokus 1

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival