Stol på meg

Se trailer

Emil Triers Stol på meg er dokumentarfilm på sitt aller beste. Den forteller en historie som er utvungen og overraskende, men samtidig rik på perspektiver. Den engasjerende fortellingen brukes til å antyde større spørsmål og viktige problemstillinger som angår oss alle.

Stol på meg går rett inn i noen av de viktigste spørsmålene vi kan stille som mennesker: Hva er et menneskes identitet? Hva er tillit og troverdighet? Og hva skjer når tillit og tiltro misbrukes, eller dekker over løgner? I tillegg til å belyse disse tematiske motivene, er filmen en drivende godt fortalt historie.

Det handler om autentisitet og løgner, om svindel og overtalelsesstrategier, og om identitet og falskspill. Historien om den unge storsvindleren Waleed Ahmed er nesten større enn livet. Selv om den først og fremst handler om hvordan man kan lure til seg raske penger, og om hvordan en finansballong blåses opp til større og større dimensjoner inntil den sprekker, stiller filmen også spørsmål som har betydning langt bortenfor forretningslivet. (Utdrag fra Gunnar Iversens analyse av filmen på Montages.)

Regissør

Emil Trier (f. 1981) er utdannet fra The European Film College i Danmark og har en bachelorgrad i Film og estetikk. Han har regissert en rekke musikkvideoer, kortfilmer og dokumentarer – blant annet The Norwegian Solution, Brettkontroll og High Point. Med Stol på meg har han laget sin første fullengders kinodokumentar.

Filmografi

2014 High Point (Kortfilm)
2009 The Norwegian Solution (Kortfilm)
2006 Brettkontroll (Kortfilm)

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Fredag 21. januar

Kl 09:30
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival