Housekeeping for Beginners

Se trailer

Filmen finner sted i Nord-Makedonia, i et stort hus i åsene utenfor Skopje, der sosialarbeideren Dita bor med sin partner Sauda, Saudas barn, deres homofile venn Toni, og en gjeng eklektiske individer.

Dita, som har kosovarisk bakgrunn, har skapt en oase i huset hun arvet, et tilfluktssted for de som har blitt avvist av sine familier, som Vanessa og den sjarmerende seks år gamle Mia. Filmen åpner med at Ali ankommer stedet, en rom-ungdom som raskt blir en del av husholdningen. Men den gledelige atmosfæren tar en alvorlig vending når Sauda får beskjed om at hun har fått kreft. Saudas død nærmer seg, og den improviserte familien må stå sammen for å beskytte hverandre. Filmen utforsker hvordan enkeltpersoner fra forskjellige etniske og sosiale bakgrunner møter utfordringer i hverdagen.

Goran Stolevskis Housekeeping for Beginners, som vant Queer Lion Award på filmfestivalen i Venezia, er et brusende og hjertevarmt portrett av en sammensatt queer-familie. Filmen er preget av mye sorg, men Stolevski får også frem en lun humor. Prestasjonene, spesielt av Samson Selim som den flamboyante Ali, er imponerende og autentiske.

Regissør

Goran Stolevski er en regissør fra Nord-Makedonia som emigrerte til Australia som tenåring. Han fullførte en Bachelor of Creative Arts ved University of Melbourne og en mastergrad i film og fjernsyn ved Victorian College of the Arts. Hans 25 kortfilmer har blitt vist på mer enn hundre festivaler på seks kontinenter.

Filmografi

2022 You Won't Be Alone
2022 Of an Age
2017 Would You Look at Her

Min Festival

Bokmerke

Legg til favoritter

Visninger

Torsdag 18. januar

Kl 08:45
Kulturhuset

Fredag 19. januar

Kl 11:45
Fokus 1

Søndag 21. januar

Kl 19:15
Fokus 2 (Bonordsalen)

Info

Min festival

Logg inn eller registrer ny bruker for å lagre dine favoritter.

Min festival