TIFF Digital
- Ofte stilte spørsmål -

For første gang, for både oss og dere, viser vi filmer digitalt på TIFF. Vi har samlet noen spørsmål og svar for dere som lurer på hvordan TIFF Digital fungerer.

Foto: Jøran Lynum

Hvordan ser jeg filmen på min TV, PC eller annen skjerm?

Bruksanvisning

Må jeg ha billett til TIFF Digital?

Ja, man må ha en billett for å se film på TIFF Digital, akkurat som på TIFF.

Hvor kjøper jeg billetter?

Billetter kan du kjøpe via programsiden på tiff.no eller på TicketCo sin nettside.

Kan jeg bruke TIFF klippekort?

Ja, du kan betale med klippekort, kredittkort eller Vipps.

Hva koster billetten?

Prisen per billett er 125 kr, det samme som for en vanlig TIFF-billett. Hvis du kjøper klippekort, blir prisen per billett rimeligere.

Når kan jeg kjøpe billetter?

Det ordinære billettsalget åpner torsdag 14. januar kl 08:00. For Festivalens venner åpner billettsalget onsdag 13. januar kl 18:00. For enkelte filmer, som er lagt til i programmet like før festivalstart, vil billettsalget åpne søndag 17. januar kl 12:00.

Kan det bli utsolgt?

Ja, hver digitale visning har et begrenset antall billetter, så akkurat som en vanlig kinovisning kan også en digital visning bli utsolgt.

Trenger jeg festivalarmbånd for å se TIFF-filmer digitalt?

Nei, du trenger ikke festivalarmbånd. Hvis du allerede har kjøpt dette, kan du overføre det til neste år eller få det refundert ved å sende e-post til info@tiff.no

Hvor kan jeg se filmen?

Du kan se filmen på enten PC, iPad/tablet, smarttelefon eller på TV-en din, enten via AppleTV/Chromecast eller ved å koble til PC-en din med en HDMI-kabel. Når du har kjøpt billett, får du en e-post med tilgang til filmen og informasjon om hvordan du får sett den. Det kan du også lese om her.

Kan jeg se filmen uansett hvor jeg befinner meg?

Nei, dessverre. Vi har kun rettigheter til å vise film digitalt i Norge. 

Når kan jeg se filmen?

Du kan se filmen fra oppsatt starttidspunkt i programmet. Fra oppsatt starttidspunkt er filmen tilgjengelig i 48 timer, og den må sees ferdig i løpet av dette tidsrommet.

Eksempel: Hvis en film varer 1 time og 30 minutter, må du senest starte den etter 46 ½ time fra oppsatt starttidspunkt for å få sett den ferdig.

Etter du har startet avspilling av filmen, må den sees ferdig i løpet av 24 timer.

Hvorfor er det begrensninger på tid og billetter til digitale visninger?

Dette har med rettigheter å gjøre. Kinorettigheter og digitale rettigheter er to ulike ting. Selskapene som eier filmene har ofte allerede en digital distributør, for eksempel Netflix, Amazon eller NRK, og vi kan derfor ikke gjøre filmen åpent tilgjengelig for alle under hele festivalen (selv om vi skulle ønske det).

Hvilken teknisk kvalitet har filmene?

Alle filmer vil være i HD - 1080p og H264-enkodet, på linje med de fleste store strømmetjenestene. Lyd vil i hovedsak være stereo.

Dersom man opplever tregt nett, kan kvaliteten bli bedre av å skru ned oppløsingen i TicketCo TV-spilleren.

Hvis oppløsningen ser lav ut ved bruk av "casting" fra en annen enhet, så kan det være du må stoppe avspillingen og sette på 1080p istedenfor "auto".

Når filmen nettopp er startet eller man har spolt kan det være filmen trenger et minutt for buffering for å få et stabilt godt bilde.

Har du andre spørsmål?

Les her eller Kontakt oss på e-post info@tiff.no eller telefon 77 75 30 90

God festival!