Se TIFF-filmene på kino

Høydepunkter fra årets festival vises på kino i Tromsø neste uke.

Publisert 01.03.2021 — John-Kristian Dalseth


Tromsø internasjonale filmfestival ble i januar en heldigital festival på grunn av pandemien. 10.-14. mars kan du likevel oppleve noen av TIFFs filmer på kino.

─ En del av filmene på TIFF-programmet var ikke mulig å vise digitalt på grunn av rettighetsspørsmål, men nå får du sjansen til å se disse filmperlene på kino, sier festivalsjef Lisa Hoen.

Filmene vil vises 10.-14. mars på Verdensteatret og Aurora kino Fokus, og det er bare et utvalg av programmet som vises.

─ Vi syntes det var spesielt vanskelig at ikke alle konkurransefilmene samt det høyaktuelle USA-programmet kunne presenteres digitalt. Nå får vi presentert noen av disse for vårt publikum, sier Hoen.

NYBAKT GOLDEN GLOBE VINNER

Man kan blant annet få se den nydelige dokumentaren TRUFFLE HUNTERS av Michael Dweck og Gregory Kershaw som vant både Aurora-prisen og kritikerprisen på TIFF. I tillegg blir det førpremiere på NOMADLAND (bildet) regissert av Chloé Zhao. Filmen vant natt til mandag de to gjeveste prisene på Golden Globe utdelingen, for beste film (drama) og beste regi, og er dermed også storfavoritt foran Oscarutdelingen i april.

- I tillegg har vi plukket ut noen høydepunkter fra årets festival som man nå kan oppleve i kinosalen sammen med andre – slik vi i TIFF helst vil at film skal oppleves.

TIFF på kino er et ekstra tilbud til det lokale publikum i Tromsø kommune.

PROGRAM OG BILLETTINFORMASJON

Det komplette programmet slippes onsdag 3. mars, med tilhørende billettsalg.

Billetter til filmene kan kun kjøpes på nett, via kinoen de vises på sine nettsider, henholdsvis www.verdensteatret.no og www.fokus.aurorakino.no

Det vil ikke være billettsalg i døra, og heller ikke være mulig å kjøpe billetter over disk på Fokus eller Verdensteatret.

Hvis du har klipp på klippekort igjen etter TIFF 2021 kan disse også brukes på TIFF PÅ KINO.

TIFF PÅ KINO er kino, ikke festival, så det trengs ikke festivalbevis fra TIFF for å se filmene.

Les også: